Presentation av styrelsemedlemmar, vice ordförande

anne
Jag heter Anne Lundin och är, sedan mars 2016, vice ordförande i Broholmerföreningen.

Mitt hem är ett torp mellan Herrljunga och Vårgårda i Västra Götaland. Jag driver Anne Lundin Neuropsykiatri AB och arbetar, som konsult, med att hålla utbildningar och föreläsningar för personalgrupper som arbetar med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Förutom att vara vice ordförande är jag ordförande i Broholmerföreningens avelskommitté och ansvarig för föreningens hemsida.

Jag har varit intresserad av djur, och framför allt hundar, i hela mitt liv. Som barn hade vi hund i familjen medan jag, personligen, fick nöja mig med mindre djur som marsvin, hamstrar och kaniner. När jag var 15 år skaffade jag min första egna hund, en schäfer.

Jag har haft blandraser, schäfer, långhårig collie, hovawart, labrador och nu har jag två broholmer.

Första gången jag stötte på rasen broholmer var 2008, i en bok om hundraser, och jag blev genast intresserad. När Broholmerföreningen bildades 2009 var jag den första att bli medlem. De närmaste åren efter det deltog jag i några gåturer och blev mer och mer övertygad om att det var en broholmer jag skulle ha som nästa hund.

2012 besökte jag den stora, årliga broholmerskuen (inofficiell utställning) vid Broholm Gods i Danmark och jag har varit där nästan varje år sedan dess.


I december 2014 hämtade jag äntligen Landkildens Röja i Odense i Danmark. Jag hann precis ta in henne i Sverige innan de nya reglerna, gällande import av valp, trädde i kraft.

Förutom dagliga långpromenader ägnar vi oss åt nosarbete. Röja är svensk viltspårschampion och vi tränar också personspår och nose work. Röja är, som många andra broholmer, fantastiskt duktig på nosarbete och hon arbetar lugnt och metodiskt.

I maj 2018 födde Röja en kull på fem valpar under kennelnamnet Amoken. Jag behöll en tikvalp, Stoja. Stoja har, tyvärr, ett överbett som troligtvis inte kommer att rätta till sig så hon kommer inte att gå i avel.

Även med Stoja tränar jag viltspår och hon visar minst lika fina anlag som sin mor.

Anne Lundin