Köpa broholmervalp

De parningar som informeras om på föreningens sida uppfyller de krav som, vid parningstillfället, ställdes av Danska kennelklubben,  Broholmerföreningen samt Svenska Kennelklubben/Norska kennelklubben.

När det gäller föräldrardjurens hälsotillstånd i övrigt är det uppfödarens ansvar att informera blivande valpköpare. Våra annonser hittar du under nyheter samt under valpar till salu.

Att tänka på vid köp av valp

Om du köper en valp rekommenderas att du köper en valp som har två avelsgodkända föräldrar! Avelsgodkänd blir en hund om den uppfyller de krav Broholmerföreningen ställer. (läs mer på sidan om avelsregler).

En valp av dansk härstamning, som har dansk stambok, har med automatik avelsgodkända föräldrar, eftersom man i Danmark inte registrerar avkomma efter icke-avelsgodkända djur. Detta gäller tyvärr inte i Sverige, där man kan få sina valpar registrerade i SKK/NKK utan att föräldrarna är avelsgodkända enligt Broholmerföreningens krav.

Broholmervalpar vid matdags. Foto: Hanna Andersson

Kontakta vår Broholmer-förmedlare på e-mail formedlare@broholmer.se om du vill stå med på vår intresselista. De uppgifter vi behöver är ditt namn, adress, e-postadress samt telefonnummer.

** Se även vår sammanställning av vanliga frågor om rasen.