Presentation av styrelsemedlemmar, suppleant 2


Cia Odén, upplänning,  boende på Gotland sen 1989. Jag är hovslagare med hästgård. Bedriver verksamhet med travhästar och en islandshäst för hobbyridning. Bedriver även kennel Hoksel, där jag gått in min mors kennelnamn. Hon har fött upp border-och australisk terrier.

Kom i kontakt med broholmer genom ett reportage i Härliga hund 2008/2009.
Blev medlem i föreningen 2009 och följde med vad som hände i föreningen och rasens utveckling i Sverige. Åkte till Skuet i Broholm 2011 för att träffa rasen ordentligt, och satte mig i valpkö i Danmark efter det.
I maj 2012 föddes en kull i Esbjerg där jag fick möjlighet att köpa en hanvalp, Arnold, även kallad Arni.
2014 köpte jag Alva från Köpenhamn.
Både Arni och Alva är avelsgodkända, men Arni blev tyvärr sjuk 2016,och det blev inga valpar efter honom.
Alva har haft en kull födda i maj 2018, tillsammans med Asker.
Kull nr 2 är födda mars 2020, pappan är Loke från Ålborg, från den kullen sparade jag Hoksel Öja. Jobbar för att Öja ska bli avelsgodkänd i år.

Bilder från Broholmerträffen i Vingåker 12 juni, 2022

Den 12/6 var det Broholmerträff i Vingåker, där 14 Broholmer medverkade med sina ägare. Hundarna fick leka i olika konstellationer vilket var uppskattat.

Vi hade även ringträning och fick våra hundar fotograferade i en härlig miljö.

Tack för att ni kom och deltog i träffen!
/Sofie Gredfors, Vice Ordförande
  

Ebbot

Haley

Rollo

Jassa

Baccus

Åke

Lara

Bibbi

Leya

Aska

Sally

Asta

Malte

Freke

Välkommen på Broholmerträff den 12 juni!

Välkommen på Broholmerträff söndag 12/6 kl: 13-17!

Broholmerföreningen välkomnar medlemmar på träff med aktiviteter.
Planerade aktiviteter:
– Ringträning med Madelene Eriksson
– Fotografering av hund, 3 högupplösta bilder
– Möjlighet till att låta hundarna leka i inhägnat område

Det kommer bjudas på enklare fika och kaffe.
Anmälan sker till Sofie Gredfors.
viceordforande@broholmer.se
0738017266
Meddela eventuella allergier.

Plats: Vingåkers Hundklubb, Sävstaholms Slott 2, 64395 Vingåker

Presentation-av-styrelsemedlemmar-suppleant3

Jag heter Camilla Eklundh, är 52 år gammal och är född och uppvuxen i Göteborg. Sedan många år bor jag lantligt med min familj, min man Mattias och vår tonåring Gabriel, i Härryda/Hindås utanför Göteborg. Jag har haft egna hundar i över 30 år, främst av bruksras och brukstyp. År 1988 köpte jag min allra första egna hund, Sascha, en blandrastik med Bordercollie. Hon var med mig i nästa 16 år, mellan att jag var 19 till 34 år. Oj, vilka frisbeeuppvisningar vi hade i Slottskogen! Jag minns att polisen brukade stanna, titta och applådera, även om det var förbjudet med lösa hundar i parken med höga böter. Fina minnen!
Jag har sysslat med/provat det mesta inom hundsport, förutom avel. Jag arbetar hemifrån genom min mans firma, men har en fyraårig akademisk utbildning i teologi och filosofi vid Göteborgs universitet (Pastoralinstitutets krav på en Teol. kand, krav för präst samt Fil. mag.). Min man är musiker (gitarrhjälte/rockstjärna/guru!) och har hela världen som arbetsplats. I Göteborg var vi kända som prästfrun och rockhjälten, tydligen en osannolik kombination. =)
Förutom hundar har jag även haft fiskar, kanin, katter och häst. Under några år arbetade jag på en närliggande djurklinik som sköterska till en veterinär (både smådjur och häst). Jag har också varit aktiv i föreningslivet inom både häst, hund och skola, med flera styrelseuppdrag och förtroendeposter. Vad gäller djur var en av mina mest omfattande uppdrag en ordförandepost för en av Göteborgs största ridklubbar, med fler än 30 hästar, över 600 medlemmar, anställd personal och privatstall. Just nu har jag tre styrelseuppdrag, vara ett är inom Kulturskolan i Härryda kommun.
Torgrim är vår första Broholmer, men jag har tittat på rasen under några års tid. Valet att gå från brukshund till sällskapshund var medvetet; mindre träna och tävla, mer vakta hus och hem och njuta av skog och mark. Nu har det blivit en hel del träning och kurser ändå, jag kan inte riktigt hålla mig. Det är för roligt helt enkelt! Torgrim är också en mycket aktiv hund, är kvick i huvudet. Han lär sig snabbt, har bra driv och relativt hög energinivå. Att sova är överskattat för en ung kille. Jag får bryta honom för att han skall vila, vilket han ofta tycker är skönt efter en stund. Det är som med barn, de förstår inte alltid att de faktiskt är trötta (eller övertrötta). Jag vill inte att arbetsglädje skall övergå i stress. Det är ju vanligt bland människor. Vi har gått flera valpkurser, vardagslydnad med olika inriktingar, kontakt och hantering, rallylydnad, balansboll- och fysikträning, spårat litegrann, testat Nosework och skall nu också börja i ringträning. Vi skall köra mer passivitetsträning, eftersom han gärna börjar att skälla när det blir långtråkig väntan. Utställningar handlar mycket om just att vänta, det vi är sämst på. 😉 Jag har också varit noga med miljöträning och socialisering. En snällare hund än Torgrim finns inte att hitta, även om han är väldigt stor och livlig.
För mig är huvudet viktigare än utseendet. Mentalitet och hälsa går alltid först! Utseendet behöver då endast vara rastypiskt och godkänt enligt gällande regler för avelsgodkända hundar. Om man lyckas i utställningsringen är det naturligtvis roligt det också, men ett championat i till exempel viltspår slår högre för mig.
Jag önskar att alla som har Broholmer vill bli medlemmar i vår förening, engagera sig och dela vår gemenskap och gemensamma intresse för våra hundar. Jag vill arbeta för en aktiv förening som är till för alla sina medlemmar och för rasens fortsatta hälsosamma utveckling.

Presentation-av-styrelsemedlemmar-sekreterare/

Jag heter Annika Schröder och sitter som sekreterare i Broholmerföreningen sedan 2016

Bor i Enköping med familjen som består av man (kassör i föreningen), familjehemsbarn, hundar, katter, höns, får/lamm och getter.

Våra hundar:
Preben (Brombasken Bolde) 7 år, pappa till 2 kullar och Internationell utst.champion
Frode (Bjerregaards) snart 5 år, pappa till 1 kull och SE och NO utst.champion
Søren på snart 2 år, på gång i utställningsvärlden
De fungerar jättebra ihop.
Vi ställer ut våra hundar när vi har tid och bensin i tanken 😉

Innan Preben hade vi en rottweilerhane och vi ville efter honom ha en ras som är stor men inte med så mycket motor så därför föll valet på mastiff, och efter lite bläddrande så kom broholmer upp och vi tyckte det lät som en bra ras för vår familj.

Jag har provat lite spår med Preben men gör ingenting mer i aktivitet än att gå i skogen och skrota. Försöker ta oss in till ”staden” för lite miljöträning men det gäller att få ”tummen ur”, men ibland lyckas vi.

Broholmer är en fantastisk ras som har ett stort hjärta (massor av hår och dregel)

Gällande styrelsearbetet i vår förening så fungerar det mycket bra och det kommer förhoppningsvis många arrangemang framöver.

Vi ser gärna att fler medlemmar engagerar sig i föreningen

Ha det gott!

Presentation-av-styrelsemedlemmar-Suppleant 4

Jag heter Anne Lundin och är sedan årsmötet 2022 suppleant i föreningen.

Jag var vice ordförande i föreningen mellan 2016 och 2020 men har gjort ett uppehåll ett tag.

Mitt hem är ett torp mellan Herrljunga och Vårgårda i Västra Götaland. Jag driver Anne Lundin Neuropsykiatri AB och arbetar som konsult med att hålla utbildningar och föreläsningar för personalgrupper som arbetar med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Tillsammans med en kollega driver jag Quam Utbildning AB där vi arbetar med att utveckla webbutbildningar om neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar och samsjuklighet. Jag driver också Amoken som tillverkar selar, halsband, koppel och andra hundtillbehör.

Jag har varit intresserad av djur, och framför allt hundar, i hela mitt liv. Som barn hade vi hund i familjen medan jag, personligen, fick nöja mig med mindre djur som marsvin, hamstrar och kaniner. När jag var 15 år skaffade jag min första egna hund, en schäfer.

Jag har haft blandraser, schäfer, långhårig collie, hovawart, labrador och nu har jag en broholmer. Inom kort flyttar det in en labradorvalp hos mig och Stoja.

Första gången jag stötte på rasen broholmer var 2008, i en bok om hundraser, och jag blev genast intresserad. När Broholmerföreningen bildades 2009 var jag den första att bli medlem. De närmaste åren efter det deltog jag i några gåturer och blev mer och mer övertygad om att det var en broholmer jag skulle ha som nästa hund.
2012 besökte jag den stora, årliga broholmerskuen (inofficiell utställning) vid Broholm Gods i Danmark och jag har varit där nästan varje år sedan dess.

I december 2014 hämtade jag äntligen Landkildens Röja i Odense i Danmark. Jag hann precis ta in henne i Sverige innan de nya reglerna, gällande import av valp, trädde i kraft. Röja ställde jag ut en hel del och de första åren var vi ofta ensamma på utställningar. Glädjande nog har det hänt en hel del sedan dess och nu är det betydligt fler som ställer ut sina broholmer. Röja var SE UCh, NO UCh, FI UCh, NORD UCh och C.I.B. Tyvärr dog hon av magomvridning sommaren 2021.
I maj 2018 födde Röja en kull på fem valpar under kennelnamnet Amoken. Jag behöll en tikvalp, Stoja. Stoja har tyvärr ett överbett så hon kommer inte att ställas ut eller gå i avel.
Förutom långpromenader tränar vi personspår och viltspår. Röja var SE VCh. Stoja har två förstapris men sedan kom corona och då kom vi av oss lite men självklart ska hon ta sitt tredje förstapris med tiden.
Anne Lundin

Kallelse årsmöte 2022

Medlemmar hälsas varmt välkomna till Broholmerföreningens digitala årsmöte

Härmed kallas du till årsmöte för Broholmerföreningen, söndagen den 27 mars 2022 klockan 11.00.
Årsmötet kommer att genomföras digitalt med Zoom. Anmälan gör du genom att skicka mejl till kassor@broholmer.se Senaste anmälningsdatum är den 23 mars.

Därefter kommer du att få ett mejl med en länk för att ansluta till mötet.
Årsmöteshandlingar kommer att läggas ut här på hemsidan, en vecka innan mötet.

Kallelse_årsmöte_2022