Årsmöte 2019


Årsmötet 2019 kommer att hållas på Vätterleden 24 mars från klockan 11:00.

I år prövar vi att ha årsmötet utan några andra aktiviteter.

Broholmerföreningen bjuder på fika så vi vill gärna veta hur många som kommer. Anmälan kan ske antingen genom att trycka på ”kommer” på vårt evenemang på facebook eller genom att mejla till Annika på sekreterare@broholmer.se

Årsmöteshandlingarna kommer att läggas ut här på hemsidan samt på föreningens facebooksida senast tre veckor innan årsmötet.

Vi hoppas att riktigt många kommer!

Information om medlemskap i SKK, SBHK och Broholmerföreningen

Det har framkommit att förändringen, när det gäller medlemshanteringen, har lett till en del missförstånd.

Broholmerföreningen är en rasklubb som, organisatoriskt, ligger under specialklubben SBHK (Svenska Bergs och HerdehundsKlubben). SBHK, i sin tur, ligger organisatoriskt under SKK (Svenska KennelKlubben).

Så har det alltid varit och detta har inte förändrats i och med förändringen av medlemshanteringen. Den enda förändring som har skett är att SKK har tagit över själva administrationen av medlemshanteringen.

Medlemskap i SKK/Länsklubb

SKK är en paraplyorganisation. Man kan inte vara medlem i endast SKK utan man väljer medlemskap i en länsklubb och/eller en rasklubb.

Vill man ställa ut på länsklubbsutställningar så måste man vara medlem i en länsklubb. Är man medlem i en länsklubb får man tidningen Hundsport. Mer information om medlemskap i en länsklubb hittar du här

Medlemskap i en rasklubb

När man blir medlem i Broholmerföreningen blir man också automatiskt medlem i SBHK och så har det alltid varit. Med ett medlemskap i rasklubben har man rätt att delta i aktiviteter (t ex utställningar) som anordnas av rasklubb och specialklubb.

Genom ett medlemskap i Broholmerföreningen stöttar du också föreningens arbete och möjliggör aktiviteter som t ex föreningens årliga läger. Broholmerföreningen består av sina medlemmar och medlemmarna är en förutsättning för att föreningen ska fortsätta existera.

Mer information om medlemskap i rasklubbar hittar du här

SBHK:s utställning i Moheda

Annandag jul hade SBHK sin traditionella utställning i Moheda bollhall. Utställningen var officiell för de raser som ligger under SBHK och inofficiell för alla andra raser.


Det deltog sju broholmer.


BIR blev Landkildens Elvira som, dessutom, blev BIS 2! Det är inte ofta en broholmer placerar sig i BIS-finalen. Stort grattis!

Landkildens Maude blev 2:a bästa tik och fick sitt första svenska cert. Landkildens Röja blev 3:e bästa tik med CK.


BIM blev Brombasken Bolde (Preben)


Brombasken Ivox blev 2:a bästa hane med cert och blev därmed svensk utställningschampion. Stort grattis!

Bjerregaards Frode fick excellent. Honeycup´s Folke fick fin kritik men ingen bedömning då han saknar godkänd testikelstatus.


Det blev en lång dag som avslutades med den officiella BIS-finalen.

Det är jättekul att allt fler broholmer deltar på utställningar! Med ett ökat antal valpar födda och planerade hoppas vi att vi blir ännu fler i framtiden.

 

 

 

God Jul och Gott Nytt År!

Broholmerföreningen önskar alla en riktigt god jul och tackar för det gångna året!

Vi ser fram mot ett spännande 2019 med flera planerade kullar, årsmöte i mars och läger på Gammelkroppa i september.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ändrade avelsregler från och med 1 januari 2019

För att bli avelsgodkänd enligt Broholmerföreningen ska hunden ha fått minst very good på en officiell utställning.

Dansk Broholmerselskab har kravet minst very good för någon av ett fåtal utvalda domare som har stor kunskap om rasen. I Danmark har man infört en åldersgräns som innebär att hunden måste få minst very good efter att den har fyllt två år.

Vid Broholmerföreningens styrelsemöte 14 oktober 2018 beslutades att införa samma åldersgräns för att hunden ska bli avelsgodkänd enligt Broholmerföreningen.

Från och med 1 januari 2019 krävs det att hunden ska ha fått minst very good på en officiell utställning efter att den har fyllt två år.

Detta påverkar inte de hundar som redan är avelsgodkända. Länk till avelsreglerna