Presentation av styrelsemedlemmar, kassör

img_1211-1

Mitt namn är Irja Solner och jag är kassör i Broholmerföreningen Sverige/ Norge.

Jag har en Broholmerhane som heter Holmer, född 2014-03-11. Han är den mest underbara hund jag kan tänka mig!

Jag kom i kontakt med rasen Broholmer då jag ville ha en ny stor hund eftersom min store, svarte blandras ( Hovawart / Jaktlabbe) Mabula lämnat oss i ett mörker av saknad. Kraven på ersättare var höga eftersom Mabula var en stor personlighet. Han vaktade dessutom gården och oss, tog hand om barnen, var ett fint sällskap och hade ganska mycket humor.

Jag fick ett tips att jag skulle googla ”Broholmer” ffa eftersom bilderna visade en hund med stor personlighet. Efter ett par minuter var jag övertygad om att detta var det närmaste en ny Bula som jag kunde komma.

Efter ett par månader i valpkö fick jag samtalet att det fanns en valp i Norge. Jag tackade ja. Under tiden vi väntade på valpen följde vi ”Ask” och hans kullsyskon via Lykke Broholmers fb-sida som uppfödaren Mona Elisabeth Sörå uppdaterade med bilder och annan information.

Sedan den dagen, när Holmer för första gången satte sina stora, mjuka tassar på vår gårdsplan, förundras jag över vilken underbar hund det är.

Holmer sköter sitt jobb som väktare, glädjespridare, soffsnarkare, sällskap och glädjespridare med den äran. Att han sedan är otroligt snygg tycker båda han och jag är ett plus. Han har ganska mycket energi och kan leka rejält när vi är ute men när vi kommer in går aktivitetsnivån ner och man hittar honom allt som oftast på rygg i soffan med benen i vädret. Det är en väldigt klok hund med mycket kärlek för sin familj.

Han har gått lite spår och har som övriga Broholmrar en fantastisk nos. Tyvärr har jag inte tid just nu att låta honom utveckla den förmågan.

Vi måste ha haft en enorm tur som fått den bästa Broholmern någonsin men varje Broholmerägare verkar vara lika övertygad om att just deras hund är den bästa Broholmern någonsin.
galen-valp 13706798_1759612110920829_432184964_n