Presentation av styrelsemedlemmar, suppleant

Hundar har varit ett stort intresse under hela mitt liv. Minns att jag som 6-7 åring köpte en bok med hundraser i någon secondhandbutik, vilken blev flitigt läst under årens lopp. Minns inte vart den boken tog vägen men minns att jag hade skrivit ”Favorit” på sidan om Tervueren.

Någon Tervueren har det aldrig blivit men under uppväxten hade familj Flat, Samojed, Tax och Schäfer. När jag flyttade hemifrån och började plugga i Karlstad tog det inte så lång tid innan jag skaffade mig min första egna hund, en ettårig Finsk Lapphund. Hon var med några år och vi tog oss igenom både lydnadskurser och kurser i kantarellsök.

Hund # 2 var en vuxen rottishane på 3 år, Robbie. En hund med mycket driv som vi lärde oss en väldig massa av. Han var en fantastisk hund på de flesta sätt men vi kände alltid att man behövde vara lite vaksam när barnen t ex kröp runt på golvet eller lekte lite våldsamt. Efter honom var vi hundlösa under några år.

När hundsuget blev för stort igen så började vi med att leta lämplig ras. Vi ville ha en stor hund men som ändå var lite ”enklare” än vår Rottis och vi ville inte behöva aktivera hunden mentalt flera timmar om dagen för att den skulle må bra. Vi ville kort och gott ha en stor och rejäl familjehund. Efter mycket googlande och funderande hittade vi Broholmer. När vi läste om denna ras kändes det som att den skulle passa oss perfekt. Vi hade aldrig varken sett eller hört något om rasen så på lite vinst och förlust slog jag en signal till valpförmedlaren för att kolla om det fanns några hundar i vår närhet som man kunde träffa. Det visade sig att valpförmedlaren bodde endast ett par mil ifrån oss!! Vi bestämde ett möte och åkte hela familjen inkl 3 barn till Eva och hennes Toka samt hennes grannes Broholmer Tess. Det var såklart kärlek vid första ögonkastet. Våra barn kunde ligga på golvet hemma hos Eva och leka med dessa jättehundar utan att det var några som helst konstigheter. Dom var lugna och sansade inomhus och full fart utomhus. Dessutom var dom ordentligt STORA!

Dagen efter betalade vi in medlemsavgiften till Broholmerföreningen och ställde oss i föreningens valpkö. Efter några månaders väntan föddes det en kull valpar i Danmark där uppfödaren var beredd att exportera några valpar till Sverige. Efter 15 veckors väntan och ett antal turer till uppfödaren i Danmark fick vi den 20 augusti 2016 äntligen hämta vår Tessla.

Hon levde till 100 % upp till våra förhoppningar. Hon var fantastiskt tålmodig med barnen, snäll mot allt och alla och en perfekt kompis på långpromenaderna. En komplett och rejäl familjehund med andra ord. Dessvärre fick hon hjärnhinneinflammation och den efterföljande behandlingen tog styggt på hennes kropp och sommaren 2018 gav hon upp och somnade in i vår trädgård, endast två år gammal.

Eva (som nämndes ovan) tog också en valp, Thea, från kullen i Danmark och under våren 2019 har Thea blivit mamma till 4 stycken valpar. En av dessa valpar skall nu flytta hem till oss och lyckan är såklart fullständig. Vi har döpt henne till Thelma och vi ser fram emot att fortsätta vår Broholmerresa med Tesslas systerdotter.

Mikael Klingsander