Presentation av styrelsemedlemmar, suppleant 1

Jag heter Anne Lundin och är sedan årsmötet 2022 suppleant i föreningen.

Jag var vice ordförande i föreningen mellan 2016 och 2020 men har gjort ett uppehåll ett tag.

Mitt hem är ett torp mellan Herrljunga och Vårgårda i Västra Götaland. Jag driver Anne Lundin Neuropsykiatri AB och arbetar som konsult med att hålla utbildningar och föreläsningar för personalgrupper som arbetar med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Tillsammans med en kollega driver jag Quam Utbildning AB där vi arbetar med att utveckla webbutbildningar om neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar och samsjuklighet. Jag driver också Amoken som tillverkar selar, halsband, koppel och andra hundtillbehör.

Jag har varit intresserad av djur, och framför allt hundar, i hela mitt liv. Som barn hade vi hund i familjen medan jag, personligen, fick nöja mig med mindre djur som marsvin, hamstrar och kaniner. När jag var 15 år skaffade jag min första egna hund, en schäfer.

Jag har haft blandraser, schäfer, långhårig collie, hovawart, labrador och nu har jag en broholmer. Inom kort flyttar det in en labradorvalp hos mig och Stoja.

Första gången jag stötte på rasen broholmer var 2008, i en bok om hundraser, och jag blev genast intresserad. När Broholmerföreningen bildades 2009 var jag den första att bli medlem. De närmaste åren efter det deltog jag i några gåturer och blev mer och mer övertygad om att det var en broholmer jag skulle ha som nästa hund.
2012 besökte jag den stora, årliga broholmerskuen (inofficiell utställning) vid Broholm Gods i Danmark och jag har varit där nästan varje år sedan dess.

I december 2014 hämtade jag äntligen Landkildens Röja i Odense i Danmark. Jag hann precis ta in henne i Sverige innan de nya reglerna, gällande import av valp, trädde i kraft. Röja ställde jag ut en hel del och de första åren var vi ofta ensamma på utställningar. Glädjande nog har det hänt en hel del sedan dess och nu är det betydligt fler som ställer ut sina broholmer. Röja var SE UCh, NO UCh, FI UCh, NORD UCh och C.I.B. Tyvärr dog hon av magomvridning sommaren 2021.
I maj 2018 födde Röja en kull på fem valpar under kennelnamnet Amoken. Jag behöll en tikvalp, Stoja. Stoja har tyvärr ett överbett så hon kommer inte att ställas ut eller gå i avel.
Förutom långpromenader tränar vi personspår och viltspår. Röja var SE VCh. Stoja har två förstapris men sedan kom corona och då kom vi av oss lite men självklart ska hon ta sitt tredje förstapris med tiden.
Anne Lundin