Presentation av ansvarig för hundregistret

Jag heter Maria Olsson, är född 1962 och bor på en gård utanför Malmö. Det är till mig ni skickar  uppgifter/uppdateringar till hundregistret så vi håller det uppdaterat.

Bor med sambo och två broholmer, Humle och Toke, har två utflugna döttrar och två barnbarn.

Mitt liv har sedan barnsben kretsat kring djur, framför allt hästar och hundar. Växte upp med taxar och skaffade min första egna hund, en labrador när jag var 14 år. Sedan har det fortsatt med en golden retriever, schäfrar och en del omplaceringar både blandraser och renrasiga.

Jag upptäckte broholmer när jag googlade på de egenskaper jag ville ha på vår nästa hund och upp kom broholmern. Då började ett evigt sökande på allt som går att läsa om denna underbara hund. Träffade första broholmern på Österlen och sedan var det kört. Jag MÅSTE få tag i en! Blev medlem 2016 och satte upp mig på valplistan och det dröjde inte länge, redan i augusti kunde vi hämta hem vår broholmer Malte från Danmark. Lyckan var total, men den varade inte så länge. Älskade Malte blev bara 14 månader. Men i september 2017 föddes en kull i Norge, där fick vi hämta vår lille Humle i december. Den 27 mars 2019 födde Maltes syster Thea en kull där ibland vår lille Toke.

Nu ser vi fram emot många underbara år med Humle, Toke och alla härliga broholmerägare som vi lärt känna och älskar att ”hänga” med.

Ha det gott!
Maria Olsson