Presentation av styrelsemedlemmar, kassör

Jag heter Per Schröder-Hörnell och varit kassör i Broholmerföreningen sedan 2018.

Bor i Enköping med fru och två familjehemspojkar. Förutom oss tvåbenta har vi de fyrbenta Preben på 8 år, från Brombasken i Norge, och Frode på 6 år, från Bjerregaard i Danmark och Søren, #SuperSøren. Preben drar sitt strå till stacken vad det gäller avel i Sverige med två kullar och Frode en kull, så snart Søren hittar ”den rätta” ska förhoppningsvis även han bidra till härliga valpar. En sak är säker, har man en Broholmer vill man gärna ha minst en till efter ett tag. Dessutom har vi två katter Frans och Sixten som kommer finfint överens med hundarna. Frans kommer så pass bra överens med hundarna att han börjar tro att han är en liten liten Broholmer. Även höns och får bor på gården och går otroligt bra ihop med hundarna

Innan vi skaffade Preben hade vi Lego, en Rottishane som krävde ganska mycket jobb och aktivitet för att må bra. Så när han blev en ängel började vi fundera… Vi ville ha en stor hund med lite vakt i sig och som var bra med barn och andra djur men som inte krävde lika mycket arbete som Lego gjort. Valet av just broholmer kom när vi kikade runt i SKK’s hundrasguide. Känslan när man läser beskrivningen av Broholmer och ryser över kroppen och känner att ”det här är precis vad vi vill ha” är obeskrivlig och vi har inte ångrat oss en sekund för valet av denna härliga ras.

Under de år vi varit med i föreningen har man lärt känna många härliga människor och hundar och gillar verkligen de träffar vi haft i föreningen på Gammelkroppa där både hundar och människor får riktigt skön helg. Ser fram emot att träffa ännu fler av alla medlemmar där i höst eller på stora träffen på Broholm.