Presentation av styrelsemedlemmar, ordförande

Jag heter Maria Sörensen Stengaard och jag sitter som Ordförande i Broholmerföreningen sedan 2017.

Jag bor i Nyköping med min man, tre hundar och en katt. Vi har fyra barn där tre är utflugna och ett kvar hemma än så länge.
Jag har i hela mitt liv älskat djur och har haft det mesta i djurväg men hundar har stått mig närmast. Jag har haft flera olika raser under åren men har nu fastnat för Broholmer då jag tycker den passar mig perfekt. Köpte min första Broholmer 2015.

Idag har jag två tikar födda 2018 som jag importerat från Polen. De heter Wspomnienie Darmy Lara och Leia. det är två underbara damer som är avelsgodkända och jag hoppas på en kull våren 2021.
Jag tycker mycket om att vara i skogen med hundarna och det märks på dem att de älskar det. Jag gillar även utställningar och det sociala det ger runt omkring.

Att sitta med i styrelsen tycker jag är ett spännande och intressant uppdrag. Det har hänt mycket de senaste åren och det är väldigt roligt. Det har fötts lite fler kullar och intresset för rasen ökar hela tiden. Vi försöker vara en aktiv förening och försöker finnas till för våra medlemmar så mycket vi kan. Vi anordnar läger med utställningar vi har rasmonter , vi erbjuder besöksfamiljer för de som aldrig träffat en Broholmer, vi anordnar BPH för Broholmer mm. Vi arbetar även för att Broholmer också fortsättningsvis skall vara en förhållandes frisk och sund hund.
En Broholmer för mig är en stor, trygg stabil hund som står med alla sina tassar på jorden. Den skall ha tyngd men ändå vara funktionell och sunt bygd.
Jag kommer fortsätta arbeta för rasen då jag tycker den är fantastisk och jag hoppas fler kommer att få lyckan att ha en egen Broholmer.

Vid frågor och funderingar så är det bara att höra av sig till någon av oss i Styrelsen.