Presentation av styrelsemedlemmar, vice ordförande

Hej!

Jag heter Sofie Skoglund Gredfors och är vice ordförande i Broholmerföreningen sedan 2021.

Jag bor i Vingåker med min man, våra två döttrar och Ebbot som är av rasen broholmer. Jag är uppvuxen med djur och har alltid haft ett särskilt intresse för hundar. När jag och min man skulle köpa vår första gemensamma hund år 2013 så hade jag fått upp ögonen för broholmer. Men min man tyckte att det var en alldeles för stor hundras och av den anledningen köpte vi en Fransk Bulldog. Men under tiden fanns det fortfarande en dröm om den ståtliga och vackra broholmern och när rasen prydde flertalet sidor i tidningen Hundsport år 2018 så sa jag till min man, ”nu köper jag en broholmer” och han kunde inget annat än att följa min dröm.

Ebbot som är född 2018 är importerad ifrån Tjeckien och är min första broholmer. När jag på allvar började leta efter valp så kom jag i kontakt med en uppfödare i Tjeckien som hade en valpkull. Sagt och gjort, en resa på 280 mil genomfördes för att hämta hem min första broholmer. Lyckan var total! Sedan dess är jag fast, jag älskar verkligen rasens mentalitet. Deras godmodiga och robusta egenskaper är tilltalande och något som jag värdesätter.

I och med mitt intresse för rasen och som en del av styrelsen har jag som förhoppningar att vara en del av rasens framtid, både gällande hälsa, avel och i form av kontaktperson för er som är intresserade av rasen. Ebbot är en familjehund som följer med på alla tokigheter som kan tänkas i en småbarnsfamilj – han följer med på allt från skidsemestern till att trängas i husvagnen.

Har ni några frågor eller funderingar? Ni är välkomna att ringa eller maila mig!