Presentation av styrelsemedlemmar, sekreterare

Jag heter Carina Einarsson Jonsson och är föreningens sekreterare.

Hela min uppväxt har präglats av djur, mycket tack vare min far som alltid har varit en stor djurvän. I familjen fanns under årens lopp katter, hundar, häst, hamster, kaniner, undulater, fiskar och under 70-talet även en sydamerikansk dvärgapa. Den senare hade dessvärre en del divalater som inte uppskattades av alla i familjen, särskilt inte av min mor.

Jag bor i byn Gestra norr om Huskvarna tillsammans med min man Calle, katterna Rudolf, Bengt och Kattja samt vår underbare Broholmer Malte.

I samband med att min man och jag började planera att gå i tidig pension bestämde vi oss för att det också var läge att bli hundägare, gärna då en stor godmodig och gosig hund. Av en slump upptäckte vi rasen Broholmer och vår nyfikenhet var väckt. Vi tog kontakt med medlemmar i Broholmerföreningen och fick möjlighet att träffa deras härliga hundar. Det blev även besök på en del utställningar, bland annat det stora årliga evenemanget i Broholm, Danmark. Efter den resan var vi helt övertygade om att Broholmer var den perfekta hundrasen för oss och snabbt som ögat gick vi med i Broholmerföreningen och anmälde oss till valpförmedlaren.

I mars 2020 föddes en kull valpar på Gotland och vi blev lyckliga ägare till Hoksels Bysen, Malte. (Tack Cia Odén för att vi fick möjlighet att köpa en av Alvas fina valpar). Malte är en ständig källa till glädje och man får så otroligt mycket tillbaka; ovillkorlig kärlek, frisk luft, bättre kondis, tålamodsträning, fina hål i gräsmattan samt nya vänner och bekanta. Vart man än går med Malte så får man kommentarer och frågor från de man möter. Det har därför känts roligt att vi också är en besöksfamilj.

Jag har en grund i föreningsarbete och alltid tyckt att det är viktigt att engagera mig så jag blev glad när jag fick frågan/möjligheten att vara med i arbetet i Broholmerföreningen. Jag/vi har fått mycket stöd och stöttning i vår resa med att bli med hund och det känns därför helt rätt att hjälpa till i styrelsearbetet. Det är viktigt att bevara de fina egenskaperna som rasen har och där har Broholmerföreningen en stor roll.