Presentation av styrelsemedlemmar, ledamot 1


Jeg heter Anniken Sander og er suppleant i Broholmerföreningen. Jeg var med på oppstarten av föreningen, hadde noen års pause, og ble nyvalgt igjen på årsmøtet i 2018.

Jeg er født og oppvokst i Oslo, bor nå i Svelvik utenfor Drammen. Har voksne tvillingdøtre og to barnebarn. Sammen med samboeren min har vi broholmere, staffordshire bullterriere og katter.

Jeg har vokst opp med hunder og katter, og har hatt endel raser opp gjennom tidene: bedlington terrier, bouvier, golden retriver, og en blanding av svensk lapphund og flat coated retriver.

Jeg fant et flott bilde av en broholmer i en hundebok for mange år siden, og sa at en dag skal jeg ha en slik hund. I 2004 var jeg helt uten hund, og ville ha hund igjen. Da startet jakten på en broholmer som da ikke fantes i Norge.

Jeg kom i kontakt med en oppdretter i Danmark, som skulle på utstilling i Herning på Jylland. Så da reiste jeg dit for å se en broholmer i levende live. Og jeg ble forelsket i denne rasen.

Via oppdretteren i Danmark kom jeg i kontakt med en finsk oppdretter som ville selge til meg. Så i 2005 kom Herman fra Finland. Men har man først en broholmer, vil man gjerne ha en til. Så i 2007 kom Frida fra Sverige. Hun hadde et kull i 2010.

Min 3. broholmer Karla var en omplasseringshund fra Danmark som trengte nytt hjem da hun var 1 år. Pga rabiesregler var hun 1,5 år før hun kom til Norge. Karla har hatt kull i 2014 og 2015.

Vega kom fra Danmark rett før de nye reglene for import trådde i kraft. Hun hadde et kull i 2017, venter et nytt kull i 2018.

Broholmeren er en hund som vil være der du er, den er rolig (lugn), men samtidig elsker den å være med på tur og vil svært gjerne ligge i sofaen.

Vi er litt på utstillinger og har i mange år vært på Broholm Slott på Fyn hvor Broholmerselskabet i Danmark har arrangert ”skue”, uoffisiell utstilling. Der kan man treffe broholmere fra mange land i Europa, i 2017 var det rekordmange påmeldte: 181 stk!

Ha det så godt.
Hilsen Anniken.