Svenska bergs- och herdehundsklubben informerar

Svenska bergs- och herdehundsklubben, som vi är medlem i, informerar om vad som hänt under året och lite om kommande utställningar 2015:

Under året som gått har vi haft fyra utställningar och en dubbelutställning. Vi började i Karlstad 20 april med domare Maret Kärdi sedan var det Lidköping som var ett samarrangemang med Skaraborgs kennelklubb 11 maj med domare Antoan Hlebarov. 27 och 28 juni hade vi ett samarrangemang med Södra Älvsborgs kennelklubb med domare John-John Johnsson och Moa Persson.

I Kyrkekvarn firade vi 15-års jubileum med en dubbelutställning där Hans Almgren, Carina Andersson Rapp och Arne Foss var domare. Jag tror att vi alla som var där tycker platsen och omgivningarna var toppen och att vi gärna återkommer.

18 oktober hade vi utställning i Åstorp med domare Gunnar Nymann. Året kommer att avslutas med vår utställning i Moheda där Petra Junehall kommer att döma. Pass a även på att ställa era andra raser på vår inofficiella utställning som är samtidigt. Nu börjar domarkonferensen närma sig och det behövs mer pengar för att genomföra denna.SBHK behöver ALLA bidrag de kan få till konferensen då det är en stor kostnad, trots att vi får tillbaka en del från SKK.

Inbjudanhar gått ut till svenska domare om detta som kommer att ske under 2016. Under 2015 kommer vi att försöka ha två BPH-tillfällen på olika ställen i landet. Mentalitet är en prioriterad fråga både hos SKK och hos SBHK. Är ni intresserad av att få en beskrivning av er hund så tveka inte att anmäla er när datumen och orten är fastslagen. Har ni frågor om BPH eller mentalitet i stort hör gärna av er så ska vi försöka svara på era frågor och kan vi inte det så hänvisar vi er vidare. SKK har tagit fram en väldigt bra ordlista för olika begrepp inom mentalitet, den finns här: ordlistan.

Tyvärr har vi tappat ett par personer i vår styrelse p.g.a. olika orsaker och inför nästa års fullmäktige får ni gärna föreslå lämpliga personer både till styrelsen och till de olika kommittéerna. Lämna era förslag till SBHKs valberedning.

Lördagen den 18 april så har SBHK sitt fullmäktige i Jönköping och söndag en den 19 april kommer vi att ha en Molosserkonferens. Där kommer det att bli föreläsning om SRD, fertilitet,
leder och utfordring. Så redan nu kan ni boka detta datum i era kalendrar.

Nä nu har ligisthunden snott mina skor igen så jag måste avsluta med önskan om ett minst lika bra 2015 som 2014 var.

SBHK styrelse genom Susanne Vähäniitty

Klicka på länkarna så öppnas pdf-filen som du kan läsa på skärmen eller spara hem till din dator: Utställningar 2015