Rapport från broholmerskuen 19 augusti

Här kommer, lite försenat, en rapport från skuen på Broholm slott 19 augusti.

Hemkommen efter en väldigt trevlig vecka i Danmark med avslutning på Broholm Slott på Fyn för att kolla in 185 st broholmer.
skue2

Vi kom fram till Thurö Camping på fredag eftermiddag och på kvällen åt vi en god middag, bestående av rostbiff och currypotatissallad, tillsammans med ett gäng väldigt trevliga danskar. Väldigt gott och trevligt.

Lördagen tillbringades i en härlig miljö på Broholms Slott tillsammans med 185 st broholmer och deras ägare. Det var hundar i alla åldrar och färger och verkligen en upplevelse. Det var människor från flera olika länder och eftersom jag inte anmält Bodil hade jag gott om tid för mingel.
skue1

BIR och skuens vinnare blev Jansens Kraka och BIM blev Good Minds Our Osckar. Vill man se kritiker och fler resultat kan man gå in på hundeweb på Dansk Kennel Klubs hemsida.
skue3

Lördagskvällen var det beställt gemensam pyttipanna som levererades från en restaurang i närheten av campingen. Maten var excellent och supergod med bearnaisesås på.?.

Jag vill passa på att ge danskarna en eloge för deras gästfrihet och tacka för en trevlig helg.

Jag ser redan fram emot nästa resa till skuen då vi, förhoppningsvis, också deltar i utställningen. Det vore jättekul om vi fick ihop ett gäng svenskar och kunde åka dit tillsammans.?
skue4

Maria Stengaard
Ordförande Broholmerföreningen