Gammelkroppa 2018

Helgen 7-9 september hade Broholmerföreningen, för andra året i rad, läger på Gammelkroppa Skogsskola och Konferens utanför Filipstad.

Deltog gjorde 29 personer och 25 hundar, varav drygt 10 var valpar.

De flesta anlände på fredagseftermiddagen som ägnades åt tipspromenad, trevlig samvaro och (som alltid på Gammelkroppa) fantastiskt god mat.

Efter frukost på lördagen hade vi spårkurs med Yvonne Magnusson som vi tackar för att hon ställde upp med så kort varsel.

Efter en kort teoretisk genomgång gick vi ut i skogen där vi fick pröva på att lägga spår till varandra i regnet som verkligen öste ner.

Efter lunch fick alla som ville gå ett spår med sin hund. De flesta hundar som deltog var nybörjare och, framför allt, valparna tyckte det var spännande även om de inte riktigt förstod vad som förväntades av dem.

Eftermiddagen ägnades åt mer trevlig samvaro och i det sköna vädret kunde vi sitta ute medan valparna lekte i en komposthage.

Vid middagen på kvällen var det prisutdelning. Dels utsågs vinnarna av tipspromenaden och dels drogs vinster till de lotter som föreningen sålt under helgen.

Vinstbordet var mycket generöst. Mycket tack vare sponsring från Arken Zoo i Malmö och Pias Hund och Fritid i Alingsås.

På söndagen var det dags för inofficiell utställning där  Carina Andersson Rapp dömde.

Carina tyckte att de valpar som ställdes ut såg mycket lovande ut och att det bådar gott inför rasens framtid.

Carina höll ”öppen kritik” vilket alltid är intressant och gör att även de som inte ställer ut sina hundar känner sig delaktiga i vad som sker.

BIR-valp blev Hoksel Garm och BIM-valp blev Broholmerskogens Luna.

Bästa veteran blev Sejsligs Karla som också blev BIM. BIR blev Brombasken Bolde.

Vi tackar alla hundar och människor som gjorde helgen fantastiskt trevlig och hoppas vi ses igen 6-8 september 2019.